Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gratis ontwerpvoorstellen I 100% vrijblijvend

Huisstijl laten ontwerpen

Maak jouw huisstijl tot één professioneel, passend geheel.Neem direct contact opBekijk portfolio

Visitekaartje ontwerpen

Een mooi ontwerp trekt de aandacht, houdt die vast en is functioneel.

Meer info

Briefpapier ontwerpen

Professioneel briefpapier is onmisbaar als je een eigen bedrijf hebt. Een mooi ontwerp is sterk in zijn eenvoud maar meer dan alleen een logo in de bovenhoek.

Meer info

Envelop ontwerpen

Welk formaat envelop heb je nodig? Lees de handige tips hieronder. Samen maken we een passend geheel.

Meer info

Huisstijl ontwerp

Een nieuw logo doet veel voor je bedrijf en is een goed begin. Maar om het geheel compleet te maken is het wel zo fijn als je een professioneel visitekaartje en briefpapier hebt. Klanten nemen je hierdoor meer serieus en jij voelt je er zelfverzekerder bij. Dit heeft invloed op hoe je klanten naar jouw bedrijf kijken en de overweging om met jou in zee te gaan.

Een huisstijl laten maken: wat kost het?

Dit is één van de meest gestelde vragen, en dat is begrijpelijk. Bij Hardam Ontwerp weet je waar je aan toe bent, omdat je waar mogelijk vaste tarieven voorgelegd krijgt. Het kost €79,- ex. btw per onderdeel om een huisstijl te laten ontwerpen.

Jouw ontwerp wordt drukklaar aangeleverd in pdf. De eerste ontwerpen zijn gratis vooraf te bekijken.

Hoe werkt het?

Wil je je huisstijl door Hardam Ontwerp laten ontwerpen? Vul dan even het contactformulier in. Geef hier je wensen aan, en de gegevens die je op je visitekaartje wilt hebben. Hou er rekening mee dat er gevraagd zal worden naar het logo dat op het visitekaartje moet komen. Heb je deze nog niet en wil je er één laten ontwerpen? Laat het even weten, zodat we alles direct mooi op elkaar aan kunnen sluiten.

Binnen 2-3 werkdagen heb je de eerste ontwerpen vaak al in je mailbox. Deze zijn 100% gratis en vrijblijvend te bekijken. We gaan door totdat jij helemaal tevreden bent met het resultaat, dit is bij de prijs inbegrepen. Wanneer je zover bent ontvang je per mail de factuur voor de gemaakte ontwerpen. Na ontvangst van betaling krijg je de ontwerpen zonder watermerk en drukklaar per mail toegestuurd. Hiermee kun je terecht bij elke drukkerij naar wens.

Oplevering huisstijl: welke bestanden heb je nodig?

Ga je met je huisstijl ontwerpen naar de drukker, dan zullen zij om een aantal specificaties vragen. Dit verschilt soms per drukkerij, maar Hardam Ontwerp houdt rekening met de standaard richtlijnen, zoals 300 DPI aan scherpte en 3mm afloop rondom. Jij hoeft hier zelf niet over na te denken. Mocht jouw drukkerij iets afwijken in deze standaard eisen dan kun je me dat altijd even doorgeven en help ik je graag om het aan te passen.

Pdf en vectorbestanden

Nadat je betaald hebt voor de uiteindelijke ontwerpen ontvang je de bestanden die drukklaar zijn en gereed om door te sturen naar de drukkerij die jij uitkiest. Standaard lever ik jouw huisstijl ontwerpen in hoge kwaliteit pdf, en eventueel de vectorbestanden. Vectorbestanden zijn de originele bestanden. Deze zijn alleen te openen met de juiste software. Hiermee kun je achteraf gegevens (laten) wijzigen door welke drukkerij of vormgever dan ook.

Een logo ontwerp wordt standaard geleverd in pdf, eps (vector), jpg en png. Heb je toch liever een jpg-versie van je huisstijl of iets anders? Laat het me even weten. Uiteindelijk kan jij de bestanden krijgen zoals je het zelf hebben wilt.

Waarom heb je een vectorbestand nodig?

Met een vectorbestand kun je dus gegevens achteraf laten wijzigen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het wijzigen van je telefoonnummer op je visitekaartje. Of het adres van je bedrijf. Maar het grootste voordeel van vectorbestanden ligt bij het afdrukken van verschillende reclame-uitingen.

Vectoren zijn eindeloos schaalbaar zonder kwaliteitsverlies. Deze bestanden kun je dus naar de drukker sturen voor eigenlijk alle soorten promotiemateriaal. Van stickers tot spandoeken of de bestickering van je auto; je kunt er alles mee, en de drukker of vormgever die jij hier later voor inhuurt kan alle elementen los uit elkaar halen. Hierdoor kun je blijven werken aan een huisstijl die in alles door te trekken is.

Laat je door Hardam Ontwerp je huisstijl ontwerpen dan ben je er zeker van dat je alle bestanden in handen krijgt die je nu en later nodig hebt.

Of lees hieronder meer informatie over de losse huisstijl onderdelen.

Je visitekaartje laten ontwerpen

Met professionele visitekaartjes laat je een goede indruk achter die blijft hangen bij de klant. Eén die opvalt tussen de andere kaartjes, omdat er door een professionele vormgever over nagedacht is. Onderschat de invloed hiervan niet; mensen scannen razendsnel met hun ogen en beoordelen bedrijven op de kleinste details. Een te speels lettertype kan er bijvoorbeeld al voor zorgen dat mensen afhaken. Het is leuk om te denken dat mensen bewust voor jouw bedrijf kiezen – en deels is dat ook zo – maar in wat er aan vooraf gaat spelen de kleine details een enorme rol.

De prijs: wat kost het om een visitekaartje te laten maken?

Voor de vaste prijs van €79,- ex. btw kan ik voor jou een visitekaartje ontwerpen dat er strak en professioneel uitziet én functioneel gezien jouw klanten met de juiste toon aanspreekt. We gaan door tot jij 100% tevreden bent. Alle aanpassingen naar wens zijn bij deze prijs inbegrepen, en je krijgt de eerste ontwerpen gratis vooraf te zien. 100% Vrijblijvend, dus je loopt geen risico dat je betaalt voor iets dat je achteraf toch niet ziet zitten.

Oplevering: jouw visitekaartjes drukklaar in pdf

Jouw visitekaartjes worden aangeleverd in een drukklaar pdf-bestand. Je kunt ze zelf afdrukken, maar wil je echt mooie kwaliteit dan is het verstandig om een professionele drukker in te huren.

Afmeting van het visitekaartje

De standaard afmeting van een visitekaartje is 8,5 bij 5,5 cm (85 x 55mm). Dit is ongeveer het formaat van een bankpasje. Afwijkende afmetingen zijn natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor kun je na het ontwerpen het beste contact opnemen met een drukkerij die aan jouw wensen kan voldoen.

Je visitekaartje bestellen

Wil je jouw visitekaartje door Hardam Ontwerp laten maken? Neem hier even contact op, geef jouw wensen en later het te gebruiken logo door (of laat je logo ook meteen ontwerpen) en dan ga ik graag voor je aan de slag.

Briefpapier laten ontwerpen

Je kunt ervoor kiezen om je eigen briefpapier te maken met een gratis programma, of door jouw logo en gegevens gewoon bovenaan je brieven en facturen te plaatsen. Maar hoe professioneel komt dit over?

Mensen die een professionele huisstijl voor hun bedrijf laten maken halen de kosten hiervan er zo weer uit. Het is een investering in de professionele uitstraling van je bedrijf. Wanneer je iemand een offerte stuurt word je (vaak onbewust) ook beoordeeld op het uiterlijk van je bedrijf.

Waarom zou je briefpapier laten ontwerpen?

  • - Een complete huisstijl oogt professioneler dan alleen een logo en een bijpassend visitekaartje
  • - Het geeft jouw bedrijf een gerichte identiteit die netjes op elkaar aansluit
  • - Mensen zijn sneller geneigd jouw vakkennis, offertes en tarieven serieus te nemen wanneer de brieven er professioneel uitzien

Voorbeelden briefpapier: wat is de meerwaarde van een ontwerp?

Waarom zou je iemand inhuren om je briefpapier te laten ontwerpen als je dat ook zelf online kunt maken?

Als je wilt kun je alles zelf gratis maken. Maar een grafisch vormgever heeft er jarenlang voor geleerd en weet waar hij of zij op moet letten.

Ik kijk naar details in de huisstijl en maak ze op zo’n manier dat je ze kunt hergebruiken in een terugkerende stijl. Je kunt ook overal gewoon het logo boven zetten, maar kijk zelf even wat het verschil doet:

De ruit en de kleuren in het logo keren terug in andere elementen in de huisstijl.

Enveloppen ontwerpen

Veel brieven, offertes en facturen worden tegenwoordig digitaal verstuurd. Het is makkelijk en bespaart veel tijd, geld en gedoe. Maar er zijn nog genoeg bedrijven die wel traditionele post versturen. Hardam Ontwerp helpt je graag bij het maken van een mooi, passend ontwerp dat aansluit op de rest van jouw huisstijl. Maar welk formaat envelop heb je nodig? We bespreken hier de meest voorkomende zaken.

Envelop formaten

In de tabel hieronder vind je de afmetingen van de gebruikelijke standaardmaten die gelden voor enveloppen. Klik op één van deze formaten of scroll verder voor meer informatie over al deze categorieën. Wanneer en waarvoor gebruik je welk formaat?

Envelop formaten Afmetingen (mm) Afmetingen (cm) Waarvoor?
156 x 110 mm
15,6 x 11 cm
Wenskaarten
162 x 114 mm
16,2 x 11,4 cm
Wenskaarten
220 x 110 mm
22 x 11 cm
Facturen en loonstroken
220 x 156 mm
22 x 15,6 cm
Brieven, offertes en facturen (gevouwen A4)
229 x 114 mm
22,9 x 11,4 cm
Belgische post
229 x 162 mm
22,9 x 16,2 cm
Brief met antwoordenvelop
240 x 170 mm
24 x 17 cm
Ruimer dan C5 met antwoordenvelop
262 x 185 mm
26,2 x 18,5 cm
Akte envelop
312 x 220 mm
31,2 x 22 cm
Brieven, offertes en facturen (ongevouwen A4)
324 x 229 mm
32,4 x 22,9 cm
Meerdere vellen A4 (brochure, tijdschrift)
340 x 240 mm
34 x 24 cm
Offertemappen (klein)
371 x 262 mm
37,1 x 26,2 cm
Offertemappen (groot)

EA6 envelop formaat: 156 x 110 mm

Een EA6 envelop is niet zo geschikt voor het versturen van zakelijke brieven, omdat dit het kleinste, gangbare formaat envelop is. Dit formaat envelop is wel geschikt voor bijvoorbeeld wenskaarten.

C6 envelop formaat: 162 x 114 mm

Ook de C6 envelop biedt een geschikt formaat voor persoonlijke wenskaarten. Voor zakelijk gebruik zijn er betere alternatieven.

EA5/6 envelop formaat: 220 x 110 mm

Waar brieven nu vaak enkel gevouwen worden, was het vroeger de regel om brieven dubbel te vouwen. EA5/6 enveloppen zijn minder hoog dan veel andere enveloppen en worden tegenwoordig meer gebruikt voor het versturen van facturen en loonstroken.

EA5 envelop formaat: 220 x 156 mm

Dit formaat envelop is zeer geschikt om te gebruiken voor het versturen van zakelijke brieven, offertes en facturen. Voor deze categorie zakelijke post is dit de meest gebruikte envelop.

Deze envelop is bedoeld voor het versturen van een dubbelgevouwen A4’tje.

C5/6 envelop formaat: 229 x 114 mm

De C5/6 envelop is iets minder ruim dan de C5 envelop. Hierdoor is het C5/6 formaat beperkt tot een paar gevouwen A4’tjes per envelop. Je kunt er een enkel gevouwen A5 vel in kwijt of een in drie delen gevouwen A4 formaat. Wil je verslagen of meer dan twee vellen (gevouwen) A4 versturen? Dan is een C5 envelop de juiste keuze.

De C5/6 envelop is één van de meest gangbare envelop formaten in België. In Nederland wordt deze minder vaak gebruikt.

C5 envelop formaat: 229 x 162 mm

Wil je meerdere vellen A4 (dubbelgevouwen) versturen of een brief met een antwoordenvelop? Gebruik dan een C5 formaat envelop.

Voor de antwoordenvelop kun je het beste het formaat EA5 gebruiken.

EC5 envelop formaat: 240 x 170 mm

Een EC5 envelop is iets groter dan een C5 envelop.

EB5 envelop formaat: 262 x 185 mm

Dit is een akte envelop. Ze zijn wat minder gangbaar en niet overal te koop, maar ze horen wel in dit rijtje envelop formaten thuis. Als alternatief voor de EB5 envelop zou je een C5 formaat kunnen gebruiken.

EA4 envelop formaat: 312 x 220 mm

Ook dit formaat is geschikt voor zakelijke brieven, offertes en facturen wanneer je deze liever ongevouwen verstuurt.

C4 of EA5 envelop om meerdere A4’tjes te versturen

Wil je meerdere A4’tjes in een envelop versturen? Dan kun je beter voor de grotere C4-variant kiezen (ongevouwen vellen). Hiermee creëer je iets meer ruimte en speling. Wil je de vellen liever dubbelvouwen? Ga dan voor de kleinere EA5 envelop (220 x 156 mm).

  • Meerdere ongevouwen vellen: C4 formaat envelop
  • Meerdere gevouwen vellen: De kleinere EA5 formaat envelop

C4 envelop formaat: 324 x 229 mm

Dit formaat envelop is geschikt voor het versturen van meerdere, ongevouwen vellen A4, een brochure of bijvoorbeeld voor wanneer je een tijdschrift wilt versturen. Dan kun je het beste deze C4 envelop gebruiken.

EC4 envelop formaat: 340 x 240 mm

Ook dit is een akte envelop. Een EC4 envelop is kleiner dan een EB4 envelop, maar goed te gebruiken voor een ongevouwen A4’tje. Het EC4 envelop formaat wordt vaak gebruikt voor het versturen van offertemappen.

EB4 envelop formaat: 371 x 262 mm

Dit is een flinke soort envelop. Het EB4 envelop formaat wordt veel gebruikt om bijvoorbeeld offertemappen in te versturen.

Welke envelop voor A4 en A5 papier?

Welke envelop moet je gebruiken voor A4 papier?

Er zijn dus meerdere mogelijkheden:
  • Standaard maten: C4, EA4 en EC4 enveloppen zijn het beste geschikt voor één of meerdere A4’tjes.
  • Een enkel gevouwen A4 papier: Ga voor de EA5 envelop
  • Meer dan 3 vellen A4 versturen? Kies dan voor een C5 envelop.

Welke envelop moet je gebruiken voor A5 papier?

Een A5 envelop bestaat niet echt, maar welke envelop kan je hiervoor het beste gebruiken? Het A5 formaat is de helft van een A4 formaat. Dit maakt een envelop, waar een gevouwen A4’tje in past, net zo bruikbaar voor bijvoorbeeld een flyer, folder of kaart die in een A5 formaat opgemaakt is. Ga voor dit soort zaken voor een EA5 of C5 envelop.

Visitekaartjes I Briefpapier I Enveloppen

Wil jij je huisstijl laten ontwerpen?

Een passende huisstijl heeft veel invloed op hoe jouw klanten op jou reageren. Verstuur jij zakelijke post? Laat dan een professional met je meedenken voor het beste resultaat.

Terug naar visitekaartjes en briefpapierNeem contact op