Ga naar de inhoud
Zoek
Sluit dit zoekvak.
app forest download

Gratis app: Forest. Op creatieve wijze je productiviteit verbeteren

Inhoudsopgave

Verbeter je concentratie! 
Hoe? Met de supermakkelijke (gratis!) app: Forest

Verdeel je uren in tijdsblokken en gebruik de app als pauze reminder.
De app Forest helpt je hierbij op originele wijze. Je kunt de app gebruiken zoals en waarvoor je zelf wilt. Vooral voor mensen die moeite hebben met concentratie of motivatie is dit een hele fijne app om je productiviteit te verbeteren. Hoe kun je de app Forest gebruiken, en waar kun je hem downloaden? Je leest het hier.

Tip! Geen tijd om alles te lezen? Check even de dikgedrukte stukjes tekst voor een snelle samenvatting. Vlieg je er zó doorheen!

Een verbeterde focus: 
Met deze app lukt het jou ook

Bouw je eigen virtuele bos waaraan je je productiviteit kunt aflezen

Start met een leeg veld, en plant bomen naarmate je werkt

Het idee is vrij eenvoudig: je begint elke dag met een ‘leeg bos’. Zodra je je aandacht ergens op moet richten geef je daarvoor een tijdsblok, een eventuele beschrijving van de taak en als je wilt ontspannende achtergrondmuziek aan. In de app is een boom of plant te zien die jij hebt uitgekozen, en die meteen begint te groeien.

Bewezen effectief: het beloningssysteem

Terwijl jij je concentratie vasthoudt op je werk of andere taken groeit deze steeds verder door tot hij volgroeid is. Mocht je tussentijds de app afsluiten en iets anders op je telefoon gaan doen, dan gaat de boom dood. Missie mislukt!

Houd je dit wél vol, dan bouw je een heel virtueel bos op. En uit diverse onderzoeken wereldwijd is al gebleken dat heel veel mensen gevoelig zijn voor spelletjes met dit soort beloningssystemen. Het werkt motiverend en bijna zelfs verslavend. Mocht je bepaalde apps op je telefoon nodig hebben om je werk goed uit te kunnen voeren en komt dit je productiviteit ten goede, dan kun je hier gewoon bij de instellingen van de app uitzonderingen in maken. Maar niet valsspelen natuurlijk 😉

Productiviteit app Forest downloaden
Plant je boom, laat hem groeien en voorkom dat hij doodgaat.

Deze app voorkomt dat je snel afgeleid raakt van je werk

Je kunt de app dus zo instellen dat wanneer je de app verlaat de boom of struik die je aan het ontwikkelen bent doodgaat. En het zit nu eenmaal in onze natuur als mens dat we ons hierdoor schuldig gaan voelen en bomen en planten liever zien groeien en bloeien. Een soort verantwoordelijkheidsgevoel dat tóch op je in weet te spelen waardoor je gemotiveerd raakt om geen andere dingen op je telefoon te doen zonder goede reden en zo bouw je verdeeld over je dag een compleet bos op.

De strengheid tegen telefoongebruik kun je aanpassen

Gelukkig kun je de regels rond je telefoongebruik tijdens de Forest app zelf aanpassen naar je eigen behoefte, zodat het je niet teveel gaat irriteren. Zo kun je de app ook op de achtergrond laten werken, of uitzonderingen maken voor apps die je wel gewoon wilt kunnen gebruiken terwijl Forest nog draait.

Krijg inzicht in je beste uren 
Productiviteit verhogen

Het leuke van de Forest app is dat je ook je piekuren kunt zien in een grafiek, zodat je inzicht krijgt in je meest productieve uren. Dit is namelijk voor iedereen anders! Hiervan leren we weer onze planning voor lastige taken in te delen op onze persoonlijk beste tijdsblokken. Hoe handig is dat?!

Reminder om pauze te nemen 
Haal het beste uit jouw Forest app

Veel mensen weten inmiddels wel dat het belangrijk is om je niet blind te staren op waar je mee bezig bent tijdens je werk. Regelmatig even je werk neerleggen, even je benen strekken, water drinken, fruit eten; maar we doen het vaak toch te weinig.

Verbeter je focus en gevoel voor pauze

De app Forest helpt je hierbij doordat je jouw taken in tijdsblokken kunt indelen van maximaal 2 á 3 uur, maar dit mag ook korter zijn. Het idee hierachter is dat het je productiviteit en energie ten goede komt, omdat je met enige regelmaat – die je dus zelf kunt instellen – kort onderbroken wordt door middel van een (rustig) alarmgeluidje. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat deze korte tijdsblokken juist heel goed voor een mens kunnen zijn.

Verbeter je tijdsbesef

Tot slot bevordert een dergelijk ‘spelletje’ je vermogen van tijdsbesef. Je raakt meer bewust van de tijd die je aan bepaalde zaken besteedt (niet alleen je werk) en dit kan helpen om sneller en efficiënter te werken. Toegegeven: de zen-achtige achtergrondmuziekjes zijn ook een aanrader 😉

Bonuspunten voor Forest:

Ze planten ook échte bomen

Het mooiste moet nog komen: Forest plant namelijk ook in het écht bomen. Dit doet Forest in samenwerking met Trees for the Future. Hiermee planten ze in negen verschillende Afrikaanse landen echte bomen. Wanneer jij in de app virtuele munten uitgeeft, dan wordt er geld gedoneerd.

Er zijn al bijna 1,5 miljoen bomen geplant dankzij de gebruikers van Forest! Een makkelijke manier om je steentje bij te dragen aan meer natuur.

Forest app downloaden

Deze app is beschikbaar voor beide besturingssystemen iOS en Android en hier te downloaden (of gewoon via de Apple store of Google Play store):

Forest app

Downloaden voor Android?

Forest app

Downloaden voor Apple?

Neem contact op